Letöltések

Felemás játék és győzelem Gijónban

2010.01.30. 23:10 | lui1698 | Szólj hozzá!

FC BARCELONA VS. SPORTING DE GIJÓN

 

Nem a sokak által várt sima vendég győzelmet hozta a szombat esti Sporting Gijón - FC Barcelona találkozó. A vendég csapat egy jó első félidő után egy gyengébb másodikat produkált, és bizony időnként kisebb veszélybe került a 3 pont sorsa.

 

A Sporting 4-2-3-1-es felállása és az, hogy a hazaiak mestere kihagyta a kezdőből Diego Castrot jó mutatja, hogy Preciado csapata kontrákra rendezkedett be.
Az egyetlen ék Bilic volt, mögötte a Carmelo-De las Cuevas-Moran hármas sorakozott fel.
Ők általában igyekeztek megakadályozni, hogy a vendégek simán hozhassák ki a játékszert saját térfelükről.
A szűrők Rivera és Portilla voltak. Az ő feladatuk jórészt abból állt, hogy a védőket segítették ki a kapu előtt.
Sánchez kapus előtt a Canella-Botía-Gregory-Lora négyes igyekezett megakadályozni a Barca támadóit.

Pep mester a szokásos 4-3-3-as felállást preferálta.
Henry helyett ezútta a fiatal Pedro kezdett a bal oldalon, középen Ibrahimovic jobb oldalon pedig Leo Messi foglalt helyet.
Középpályán ismét összeállt a Xavi-Iniesta tengely, őket Sergi Busquets igyekezett segíteni.
A sérült Alves helyén Carles Puyol játszott, a védelem tengelyében Marquez és Piqué kapott lehetőséget, míg a bal oldalon a francia Abidal játszott. A kapuban természetesen Valdés állt.

Az első komolyabb lehetőség a Barca előtt adódott. A 11. perben Messi osztott ki egy kötényt a félpályánál, majd Xavihoz passzolt aki egy pöccintéssel Iniesta elé varázsolta a labdát, aki ezzel gólhelyzetbe került azonban a hazaiak hálóőre hárítani tudott.

Ibrahimovic ezen az estén sem teljesített fényesen azonban helyzete így is akadt a svédnek. Előbb egy jó lefordulást követően tüzelt fölé, majd Xavi passzát fejelte kapufára, a kipattanót ugyan sikerült belőni, de a bíró les címén nem adta meg a gólt-jogosan.

A Barca ezután is dominálta a játékot, irányított és egyre jobban érett a gól.
A 29. percben aztán egy - Iniestaval szemben elkövetett szabálytalanság után - gyorsan elvégzett Messi szabadrúgásból Pedro ugrott ki remekül és higgadtan a rövid sarokba lőtt Juan Pablo mellett. 0-1!

Az első félidő fennmaradó részében a Barca már nyugodta labdázgathatott, voltak a játéknak olyan periódusai mikor hosszú percekig a Balugrana-nál volt a játékszer.
A második játékrészben már jóval alacsonyabb fordulaton játszottak Puyolék, ami abban is megmutatkozott, hogy már a Gijón is tudott több veszélyes szituációt kidolgozni a vendég kapu előtt.
A második félidőt kissé álmosan kezdték a felek, de így sem kellett sokáig várni az újabb vendég helyzetig. Az 52. percben Pedro passzát az érkező Iniesta lőtte kapu mellé.
A 65. percben Messi került hasonló helyzetbe, ám ő sem tudta értékesíteni Pedro visszagurítását.Pedronak is volt lehetősége, hogy megszerezze csapata és egyben önmaga második gólját, de az üres kaput nem sikerült eltalálnia.


Az eredmény így aztán nem változott. A vége 0-1. A Barcelona újabb sikerével ideiglenesen 8 pontra növelte előnyét a Real Madriddal szemben.

A meccs embere: Xavi


Összefoglaló videó:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamibarca.blog.hu/api/trackback/id/tr781715973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása